Què és una adreça IP?

Què és una adreça IP?

El Protocol d'Internet (en anglès Internet Protocol) és un protocol utilitzat tant per l'origen com per la destinació per a la comunicació de dades a través d'una xarxa local o d'Internet.


Direcció IP


És un número que identifica un ordinador dins una xarxa que utilitzi el protocol IP. Aquest número no s'ha de confondre amb l'adreça MAC, que és un número assignat a la targeta de xarxa del mateix ordinador (veu imposada pel fabricant de la targeta), mentre que l'adreça IP es pot canviar.


Direcció IP Dinàmica


És habitual que un usuari que es connecta des de casa seva a Internet utilitzi una adreça IP dinàmica. Això vol dir que aquesta adreça pot canviar en engegar i apagar el router ADSL. Si voleu saber quina és la vostra adreça IP dinàmica hi ha diferents opcions a Internet que faciliten aquesta informació només obrir una pàgina.


Direcció IP Fixa o Estàtica


Els llocs d'Internet que per la vostra naturalesa necessiten estar permanentment connectats (servidors de correu, FTP públics, etc.), generalment tenen una adreça IP fixa, és a dir, no canvia amb el temps o en reconnectar Internet.


Un usuari particular també pot sol·licitar al vostre proveïdor de xarxa (Telefòncia, Jazztel, wanadoo, etc…) una adreça d'IP fixa si així ho voleu.


Direcció IP Local o Privada


L'adreça IP local és la que correspon a la xarxa local de casa o oficina (sol ser del tipus 172.26.0.1 o 192.168.1.1, entre d'altres). S'utilitza per accedir localment a equips instal·lats a la vostra xarxa local (un servidor de televigilància, per exemple).


Direcció IP Remota o Pública


L'adreça IP pot ser fixa o dinàmica, segons hagueu contractat amb el vostre proveïdor de xarxa (sol ser del tipus 217.127.3.11 o 81.32.123.14, entre d'altres). S'utilitza per accedir remotament a través d'Internet a equips instal·lats a una xarxa local.


Router ADSL


El router ADSL és un dispositiu que permet connectar una xarxa d'àrea local (LAN) a Internet mitjançant una connexió ADSL, realitzant la funció de porta d'enllaç (també coneguda com a gateway).


El router efectua l'enviament i la recepció de dades a través d'Internet mitjançant el port adequat (el 80 sol ser el port estàndard per a http, encara que es pot personalitzar).Ruva Seguridad - Càmeres de vigilància - Plaça Vapor, 17 - 08915 Badalona - Barcelona · (34) 93 464 79 69 · info@ruvaseguridad.comiso-9001


WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat