Video vigilància a l'Empresa

Video vigilància a l'Empresa

Videovigilància a l'empresa. Control d'empleats


Els sistemes de videovigilància o CCTV van ser desenvolupats inicialment per intentar garantir la seguretat de l'entorn, les persones i instal·lacions però també es poden fer servir per controlar la productivitat i activitat dels treballadors.


La pregunta és, és legal utilitzar les imatges registrades per sancionar un treballador a causa d'una actitud deslleial o per justificar un acomiadament utilitzant-les com a prova? Sí, encara que amb certes directrius. La LOPD permet a les empreses privades fer enregistraments a nivell empresarial o comercial si s'informa amb cartells obligatoris encara que no es requereix autorització. No es poden enregistrar imatges de la via pública. No es poden fer servir les imatges per si mateix per sancionar un treballador o fer-les servir com a prova per a un acomiadament, per exemple, ja que estaríem vulnerant la LOPD.


Si la finalitat és diferent mantenir la vostra seguretat, es necessita el consentiment del treballador informant clarament que se li gravarà amb un fi concret, qui accedirà a les imatges i per a què i per quant de temps es mantindran aquestes imatges, ja que sense aquest consentiment no es poden fer servir les imatges.


Els sistemes de videovigilància són cada cop més sofisticats, tenen qualitat, compten amb alta capacitat d'anàlisi, etc, encara que cal tenir en compte la legislació vigent ja que el desconeixement de la llei no eximeix del seu compliment.Ruva Seguridad - Càmeres de vigilància - Plaça Vapor, 17 - 08915 Badalona - Barcelona · (34) 93 464 79 69 · info@ruvaseguridad.comiso-9001


WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat