Adaptar la seva instal·lació de vídeo vigilància a la LOPD

Adaptar la seva instal·lació de vídeo vigilància a la LOPD

Els sistemes de CCTV són molt versàtils per a les empreses ja que poden oferir no tant un servei de seguretat com de control de gestió del negoci.


Els principals serveis de seguretat que brinden aquests sistemes són els següents:


✔︎ Prevenció de delictes degut a la seva capacitat dissuasòria.

✔︎ Avisar sobre la comissió de delictes, en oferir visió sobre la zona a protegir.

✔︎ Proporcionar informació visual del delinqüent i la infracció.


En les seves funcions de control de gestió, els sistemes de CCTV possibiliten fer un seguiment de processos de negoci com cobraments o zona de caixes, gestió automatitzada de magatzems, línies de producció, i més. Les càmeres permeten que es controli a temps real, in situ o en remot, i els equips demmagatzematge dimatges fan fàcil la millora contínua de processos en proporcionar el visionat dels processos productius.


Adaptar la seva instal·lació de vídeo vigilància a la LOPD

Els avenços tecnològics a CCTV i el seu cada vegada més gran abaratiment han fet que es produís una gran expansió en àmbits públics i privats. La instal·lació d'aquests sistemes de seguretat necessita fer un balanç d'interessos entre el dret a la protecció de dades personals i el dret a la seguretat, ja que el tractament de la imatge d'una persona requereix l'aplicació de la normativa de protecció de dades personals.


Alguns conceptes importants de la normativa són (segons l'APDCM):


1. L'encarregat del tractament i el responsable han de signar un contracte amb el contingut de l'article 12 de la LOPD que ha de tenir caràcter previ al seu perfeccionament i ha de ser enviat a l'APD.


2. Les imatges que es recullen per un sistema de videovigilància que compleixi totes les garanties legals poden comptar amb força probatòria.


3. Les càmeres ubicades als accessos a qualsevol tipus d'establiment no han de gravar transeünts o vehicles.


4. És il·legal cedir imatges que es recullin amb càmera de vídeo vigilància excepte que hi hagi cobertura legal.


5. En l'àmbit laboral, els empleats tenen dret a ser informats abans de la instal·lació d'un sistema de vídeo vigilància ia saber on són les càmeres.


6. Els monitors de supervisió d'imatges de videovigilància no han de ser visibles als clients de l'establiment.


7. Les càmeres instal·lades en establiments comercials no han de ser utilitzades per a l'estudi d'hàbits de consum dels clients.


8. Gairebé 3 de cada 10 de les resolucions sancionadors emeses per l'AEPD són relacionades amb videovigilància.Ruva Seguridad - Càmeres de vigilància - Plaça Vapor, 17 - 08915 Badalona - Barcelona · (34) 93 464 79 69 · info@ruvaseguridad.comiso-9001


WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat